Je li brzo učenje engleskog jezika za početnike moguće?

brzo učenje engleskog jezika

Poznavanje engleskog jezika jedna je od ključnih prednosti za pronalaženje posla i napredovanje u karijeri. Kako biste naučili engleski jezik neophodno je prethodno odabrati odgovarajuću metodu. U nastavku ćemo vam predstaviti najbolje metode i savjete za brzo učenje engleskog jezika.

tečaj engleskog jezika

3 osnovne metode za brzo učenje engleskog jezika

Prvo što svima pada na pamet je škola. Većina nas u školi ima ili je imala obvezan engleski jezik. No, to nije jedna od metoda za brzo učenje engleskog jezika koju ćemo vam predstaviti.

Prva metoda o kojoj će biti govora je tečaj engleskog jezika. Obično traje nekoliko mjeseci po razinama. Većina tečajeva ima u prosjeku do 6 razina. Nastava se održava u grupama i svi polaznici tečaja imaju iste uvjete rada. Pojedine škole engleskog jezika omogućuju vam učenje engleskog putem interneta, odnosno takozvanih online tečajeva.

Druga metoda uključuje računalne i mobilne aplikacije za brzo učenje engleskog jezika. Namijenjene su početnicima i onima koji žele proširiti svoj vokabular. Postoje licencirane aplikacije kod kojih se učenje engleskog jezika odvija putem interneta.

Treća i definitivno najpopularnija metoda za brzo učenje engleskog jezika zove se Pingulingo. U pitanju je knjiga koja vam omogućuje da učite engleski brzo i lako gdje god se nalazite i kad god želite. Uz ovu knjigu možete savladati engleski jezik bez obzira na godine ili predznanje. Mogu je koristiti čak i djeca uzrasta od 4 do 12 godina. Pomoći će vam da usvojite preko 200 novih riječi i izraza svakodnevno.

brzo učenje engleskog jezika

Engleska abeceda i brzo učenje engleskog jezika

Brzo učenje engleskog jezika ne bi bilo moguće ako na vrijeme ne savladate osnove engleskog jezika. Engleska abeceda ili alfabet je prvo što morate savladati ako vas zanima brzo učenje engleskog jezika.

Engleska abeceda sastoji se od 26 slova. Za razliku od većine jezika, specifična je jer se izgovor slova razlikuje od načina na koji se ona pišu.

Pravila pisanja brojeva na engleskom jeziku!

Jedna od prvih stvari koje se nauče u engleskom jeziku su brojevi. Bez obzira jesu li se odučili upisati tečaj engleskog jezika ili engleski učiti putem interneta, svi se uglavnom koncentriraju samo na to da nauče nazive brojeva. Međutim, postoji mnogo stvari vezanih za brojeve na engleskom na koje ne obraćamo pozornost.

Na primjer, čak i ako učite engleski putem interneta možete saznati da se redni brojevi pišu bez točke. Umjesto točke pišu se dva slova u gornjem desnom kutu iznad brojeva (1st, 2nd, 3rd, 4th). Kada su u pitanju dvocifreni redni brojevi, gleda se samo druga brojka (21st).

S druge strane, kada su u pitanju glavni brojevi, odnosno osnovni brojevi na engleskom od 1 do 9, oni se u rečenicama pišu slovima, dok se brojevi preko 9 pišu brojevima.

učenje engleskog jezika za početnike

Top 10 savjeta za brzo učenje engleskog jezika!

  • Postavite realna očekivanja
  • Napravite plan i držite ga se
  • Koristite svaki trenutak da primijenite naučeno
  • Stavite fokus na komunikaciju
  • Ponavljanje je ključ uspjeha
  • Pravite asocijacije
  • Nemojte sve prevoditi
  • Putujte
  • Upoznajte kulturu jezika kojeg učite
  • Prihvatite greške

Postavljanjem realnih očekivanje nećete odustati već na prvoj prepreci. Neka vam svaka lekcija bude cilj za sebe.

Učenje engleskog jezika zna biti naporno zbog dosta pravila koje ovaj jezik sadrži. Zato je važno da prije samog učenja napravite plan, odredite prioritete i vrijeme učenja. Držite se tog rasporeda jer odgađanjem možete povećati stupanj zaboravljanja.

Bez obzira jeste li naučili neku novu riječ ili pravilo engleskog jezika pokušajte to primijeniti. Naučeno koristite u razgovoru i pisanju.

Engleski jezik se najbolje uči kroz komunikaciju. Putem društvenih mreža možete pronaći prijatelje s kojima ćete moći redovito vježbati.

Iako svi mi u startu kažemo da ćemo zaista svakog dana odvojiti vrijeme da vježbamo i da ponovimo naučeno, obaveze ili lijenost nas u većini slučajeva spriječe. Svakog dana je dovoljno odvojiti pola sata za učenje stranih jezika.

brzo učenje engleskog jezika preko interneta

Asocijacije su važan dio učenja jezika. Mogu vam dodatno pomoći jer naš mozak s lakoćom pamti asocijacije, lako vezuje riječi za slike i događaje. Zato kada počnete učiti engleski pokušajte za svaki novi pojam ili temu vezati neku asocijaciju i tako će brzo učenje engleskog jezika postati još brže!

Engleski jezik je vrlo specifičan i ne možete sve doslovno prevoditi. Koncentrirajte se na usvajanja fraza jezika kojeg učite te ih pokušajte primijeniti u razgovoru. To najbolje možete učiniti gledajući filmove koji vam umnogome mogu olakšati učenje engleskog jezika. U filmovima možete vidjeti i kako su fraze upotrijebljene u rečenici.

Spakirajte kofere. Putovanje je izvrsna prilika da primijenite naučeno i da dodatno usavršite svoje znanje engleskog jezika u razgovoru sa strancima. Ovo je najbolji savjet za brzo učenje engleskog jezika koji vam netko može dati.

Učiti jezike je divno. Poznavanje bilo kojeg stranog jezika omogućuje vam da naučite dosta toga o njihovim običajima, kulturi i povijesti. To se nadovezuje na prethodni savjet jer je putovanje ujedno i najbolji način da dođete u kontakt s drugim kulturama.

Još jedan jako bitan savjet je da zapamtite da svi griješimo. Prihvatite svoje greške i potražite način kako ih prevladati, ali ne dopustite da vam previše okupiraju pozornost.

Sada vam jedino preostaje izabrati odgovarajuću metodu za brzo učenje engleskog jezika. Ako želite naučiti engleski jezik brzo i sigurno, onda znate što vam je činiti.

Naučite engleski jezik brzo i lako te razgovarajte sa strancima bez psihološke barijere!

Leave a Reply